massagetherapie

Massagetherapie helpt je in uiteenlopende situaties, bijvoorbeeld: als je onrust ervaart in jouw leven, bij pijn en aanhoudende spierspanning of gewrichtsklachten, bij chronische klachten, zoals reuma, psoriasis en andere auto-immuunziekten.

 

Ook als je emoties opkropt, bij stress en burn-out klachten, als je herstelt van een ziekte, bij klachten na corona,  tussen of na de behandelingen bij kanker, na verlies van een naaste, bij slaapproblemen, bij een vermoeid of onbestemd gevoel.

 

Massagetherapie helpt als je moeilijk contact maakt met je lichaam en met je gevoelens, als jij je niet wilt laten leiden door gedachten of emoties of als je aanraking door anderen lastig vindt om te verdragen.     

Ruimte voor verandering

 

Bij Indruk massages zijn pijn en andere symptomen waarschuwingssignalen. Tijdens een  massagetherapiesessie kan je deze signalen bewust ervaren. We kijken welke rol het signaal speelt in jouw leven en wat het jou vertelt.

 

Patronen en verdedigingsmechanismen zetten zich vast in je lichaam. Door je hiervan bewust te worden ontstaat er ruimte voor verandering. In de sessie kun je contact maken met wat je voelt.  Aandacht geven aan de signalen vanuit je lichaam werkt helend.

 

 

werkwijze

We beginnen iedere sessie met een voorgesprek. In het voorgesprek stemmen we af welke massage het beste past bij jouw hulpvraag. Een sessie bestaat meestal uit een mix van massagevormen. De aangeboden massagevormen staan hieronder benoemd. 

 

Op de massagetafel kan je voelen hoe het nu met je is, zonder dat er iets hoeft te veranderen. Vanuit deze open houding is er ruimte voor diepere bewustwording. Doordat de massage in een rustig tempo wordt gegeven, kan je goed voelen wat de massage bij je doet. De massage kan je helpen om signalen vanuit jouw lichaam bewust te ervaren. Zo kan je ervaren dat een fysieke sensatie of klacht niet op zichzelf staat, maar te maken heeft met bepaalde omstandigheden in jouw leven. Hierbij kunnen zich, naast fysieke reacties, ook emoties en gevoelens tonen. Je wordt gemasseerd met 100% natuurlijke massageolie. De sessie ronden we af met een nagesprek.

 

Samen stemmen we af voor welke periode we ons aan elkaar verbinden. Eén massagetherapiesessie kan je veel brengen. Afhankelijk van je vraag is een traject van minimaal 3 tot 5 sessies vaak aan te bevelen.

wanneer kan een massage niet?

Bij koorts, te veel pijn, hartafwijkingen of als jij je onwel voelt kan een massage niet. In het geval van een ontsteking, verwonding, bloeduitstorting, bij spataders, bij infecties en een huidziekte wordt er op die plek niet gemasseerd of wordt die plek met speciale aandacht benaderd.

 

Twijfel je of een massage in jouw situatie kan?

Raadpleeg dan vooraf een arts of specialist. Natuurlijk kan je voor vragen ook contact opnemen met de massagetherapeut Marcel Snippe.

Neem contact op

De massagevormen van Indruk massages 

Klassieke massage

Een klassieke massage is een Westerse (Zweedse) massage, waarbij met massageolie richting het hart wordt gemasseerd. Tijdens een sessie worden verschillende massagehandgrepen, waaronder strijkingen, duim-over-duim-technieken en knedingen afgewisseld. Bij een klassieke massage ligt de nadruk op de spieren.
Daarnaast heeft de massage fysieke invloed op, onder meer, de bloedsomloop, lymfecirculatie en stofwisseling. De massage beperkt zich niet tot fysieke reacties, maar beïnvloedt iemand als geheel.

Energetische en chakra massage

De energetische massage is een van oorsprong Oosterse massage, waarbij de nadruk ligt op de energiestroom en de meridianen in jouw lichaam. Op afgestemde en onderzoekende wijze krijgen energieblokkades hierbij de aandacht.

Ieder lichaam bestaat uit tegenpolen, een opwaartse pool en een neerwaartse pool. Tussen deze polen of polariteiten stroomt (levens)energie. Deze energie is vaak te voelen op de zeven hoofdenergieknooppunten of chakra’s. Doordat de chakra’s tijdens deze massage worden aangeraakt kan je je bewust worden van jouw energiestroom op dat moment.

Holistic Pulsing

Bij Holistic Pulsing wordt jouw lichaam ritmisch bewogen. Ieder lichaam heeft een eigen ritme waarin het prettig beweegt. Vanuit dit ritme wordt de beweging vergroot en kleiner gemaakt. Verder wordt er gestrekt en kan de schudrichting veranderen. De zachte pulsbeweging nodigt uit om te voelen wat jou, nu, beweegt. Tijdens het pulsen kan, gemakkelijk zittende, kleding worden aangehouden.

Reflexzone therapie

In onze voeten en de rest van ons lichaam vind je zones die via ons zenuwstelsel verbonden zijn met andere delen van ons lichaam en onze organen. Voetreflexzonemassage, bindweefselmassage en Cupping Therapie richten zich op deze zones. 

Bij Cupping Therapie gebeurt dit met speciale cups . 

Psoasmassage

De psoasspier wordt ook wel de spier van de ziel genoemd. De psoasspier ligt in de kern van ons lichaam. Deze spier loopt vanaf de onderste borstwervel naar de binnenkant van het bovenbeen. De psoas zorgt ervoor dat het heiligbeen en sacro-iliacale (SI)-gewricht in balans blijven. Met name deze spier reageert bij schrik en zorgt dat je kunt vechten of vluchten. De psoas helpt dus om bij bedreiging te overleven. Bij stress is de psoas vaak gespannen. Tijdens een psoasmassage gaan we naar de kern van de spanning toe. 

Dorn Therapie met Breuss massage

Dorn Therapie en Breuss massage behandelen de wervels en gewrichten op een dynamische en zachte wijze. Dorn Therapie is in te zetten om scheefstand van een rugwervel of het bekken te herstellen. Een Breuss massage richt zich op herstel van de tussenwervelschijven in de wervelkolom.

Bekijk alle tarieven