MASSAGETHERAPIE BIJ INDRUK MASSAGES, door Jelena

Kus uit Amersfoort heeft het wel eens eerder over de heilzame werking van een massage gehad. Uit verschillende hoeken komt steeds meer aandacht voor massage als een zeer belangrijke bijdrage aan je gezondheid. Een massage ontspant niet alleen, een massage doet veel meer dan dat!

Ik was een van die mensen die alleen een massage onderging als ik een kadobon kreeg. Of als dit bij een total deal in de sauna hoorde. Dit kwam niet zo vaak voor, dus de massages die ik in een jaar had waren op 1 hand te tellen.

Totdat ik enkele maanden geleden door een vriend werd getipt over Marcel Snippe van Indruk Massages. Marcel is afgestudeerd massagetherapeut. Massagetherapie gaat uitgebreider op je vraag of klacht in. De massagetherapeut kijkt naar jou als geheel en niet alleen naar de klacht. Ik had op dat moment aanhoudende pijn in mijn schouders en nek. Spierknopen waar je U tegen zegt en een flink stuk hoofdpijn erbij. Omdat ik er in de loop der tijd achter ben gekomen dat een fysieke klacht vaak de oorsprong heeft in mijn onderbewustzijn, wist ik al gauw de oorzaak van de klacht te benoemen. Ik stond net op het punt om volledig als ZZP’er aan de slag te gaan en ik vond het doodeng!! Geen wonder dat mijn nek vastschoot. Ik wilde dus niet alleen even mijn nek los gemasseerd hebben. Ik wilde bewust bezig zijn met het proces waar ik op dat moment in ging. Massagetherapie was voor mij de vorm die hierbij paste.

Marcel is een ongelooflijk lief en warm iemand

Ik maakte meteen een afspraak bij Marcel. Toen ik daar de eerste keer voor een behandeling kwam, wist ik meteen dat ik een goede keuze had gemaakt. Marcel is een ongelooflijk lief en warm iemand. Hij oordeelt niet en heeft oprecht interesse in het proces waar je op dat moment in zit. We bespraken kort waar ik tegenaan liep. Geen ge-analyseer of moeilijke gesprekken. Gewoon wat uitleg over waar ik “last” van had waarna het behandeltraject kon starten.

Marcel is een gevoelsmens en bekijkt per moment wat nodig is. Dit uit zich ook in de verschillende massagetechnieken die hij toepast. In plaats van een vast ritueel of stappenplan af te lopen, voelt Marcel aan je spieren aan wat nodig is. In het begin was dat voor mij veel triggerpoint therapie. De spierknopen waren venijnig, dus dat moest wat krachtiger behandelt worden. Maar daarnaast was er ook ruim voldoende tijd voor de zachtere varianten. Al bij de eerste behandeling voelde ik de knopen los gaan. En dat was een verademing! Ik was na de massage ook flink moe en heb die nacht als een roosje geslapen. Ik besloot na die eerste afspraak een traject in te gaan zodat ik nog beter ondersteund kon worden in mijn proces.

Na de tweede behandeling was de venijnigheid weg uit mijn nek en schouders. Ook schoten de knopen er niet meer zo snel in. Op deze manier kon ik mijn focus houden op het starten van mijn bedrijf in plaats van afgeleid te worden door pijn. De bedoeling is wel, dat je je bewust bent van dit mechanisme. Marcel helpt op de massagetafel, maar de rest moet je thuis doen. Voor mij was dat simpelweg de erkenning van waar de klacht vandaan kwam en meer niet.

Ik ben nu een paar maanden verder. Mijn eigen bedrijf loopt goed. Ook is mijn nek inmiddels weer los. Ik ben blij dat ik massagetherapie heb gekozen als begeleiding van dit proces. Wie goed voor zichzelf zorgt, kan ook goed voor een ander zorgen. De ander was in dit geval mijn bedrijf. Voor mij is een massage niet meer alleen dat beetje extra luxe. Het is een onderdeel van mijn welzijn.

Maar ook als je geen directe klacht hebt, kun je bij Marcel terecht. Na een drukke werkdag bijvoorbeeld is een massage ook echt fijn!

Indruk massages
Columbusweg 79
Amersfoort