Nordic Walking training

Leer de techniek van Nordic Walking in een privétraining

Wat is Nordic Walking?

Nordic Walking is een wandeltechniek waarbij je stokken (poles) gebruikt. Hierdoor wandel je effectiever doordat ook je rug-, schouder- en armspieren actief meedoen. De gewrichten in benen en heupen worden door de techniek juist ontlast. Deze techniek stelt je in staat om je wandeltempo op een prettige manier op te voeren. Nordic Walking ontstond in Finland als zomertraining voor langlaufers.

Nordic Walking is een wandeltechniek waarbij je stokken gebruikt.

Opbouw van de training

We beginnen de training met een warming-up waarin aandacht is voor balans en stabiliteit. Vervolgens leer je de basis van de Nordic Walking-techniek met de stokken. We sluiten af met een cooling down. Tijdens de training houden we rekening met jouw fysieke mogelijkheden.

Leer de Nordic walking techniek in Amersfoort
Foto van een groepstraining

Vooraf bepalen we samen hoeveel lessen je af neemt, hoe lang de les is en wat de kosten zijn. Ter indicatie: een privéles van 45 minuten kost €45,00 inclusief BTW, met als locatie Amersfoort. Je kunt stokken lenen van Marcel.

De wandeltrainer

Marcel Snippe is zelfstandig trainer wandelsport (niveau 3, volgens de eisen van de Koninklijke Wandel Bond Nederland) in Amersfoort. Hij geeft sportief wandeltrainingen en Nordic Walking. Bij de Amersfoortse atletiekvereniging Altis startte hij als projectleider Wandelfit op. Bij deze club richt Wandelfit zich specifiek op mensen met reumatische en andere (chronische) klachten. Naast Nordic Walking-trainingen geeft Marcel massagetherapie en adviseert hij gemeenten en andere organisaties over gezondheids- en beweegbeleid.