Massagetherapie bij Indruk massages omvat verschillende massagevormen.

We bekijken in het voorgesprek welke massage het beste past bij jou op dat moment. In een sessie worden één of meerdere van de volgende massagevormen aangeboden: een klassieke massage, energetische massage,voetreflexzonemassage, bindweefselmassage, psoasmassage en een polariteitsmassage. Verder kan je bij Indruk massages een Holistic Pulsing-sessie ervaren.

Wil je meer informatie over de verschillende massagevormen? In onderstaande overzicht staat een uitgebreide omschrijving.

 

De massagevormen van Indruk massages

Klassieke massage
Een klassieke massage is een Westerse (Zweedse) massage, waarbij richting het hart wordt gemasseerd. Tijdens een klassieke massagebehandeling worden verschillende massagehandgrepen, waaronder strijkingen, duim-over-duim-technieken en knedingen afgewisseld. Bij een klassieke massage ligt de nadruk op de spieren.
Daarnaast heeft de massage fysieke invloed op, onder meer, de bloedsomloop, lymfecirculatie en stofwisseling. De massage beperkt zich niet tot fysieke reacties, maar beïnvloedt iemand als geheel.

Door stress op mijn werk en thuis voel ik de spanning in mijn schouders en nek de hele dag door. ‘s Avonds kan ik niet slapen, omdat gedachten me achtervolgen. Ik wil heel graag van de druk op mijn schouders af.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Energetische massage (ook wel haptische massage genoemd)
De energetische massage is een van oorsprong Oosterse massage, waarbij de nadruk ligt op de energiestroom in jouw lichaam. Een energetische massage wordt ook wel haptische massage genoemd. De term haptisch komt voort uit de haptonomie. Hierbij staat de wijze van aanraking centraal. Een energetische massage is een passende ingang voor contact met jezelf en alles wat je bezighoudt.

 

Als ik uit bed stap voelen mijn benen al zwaar aan. Alsof ze er al een hele dag hard werken op hebben zitten. Gaandeweg mijn dag voel ik de energie nog verder uit me wegstromen.  Hoe kan ik dit patroon doorbreken?

Bindweefselmassage
Bij een bindweefselmassage wordt de bindweefsellaag van de huid gemasseerd met een rolbeweging.Bepaalde huidzones staan in contact met bepaalde organen, lichaamsdelen en lichaamsfuncties. Daarnaast staan de huidzones in contact met bepaalde spieren en botten. Door deze verbindingen kunnen al die plaatsen in jouw lijf via een bindweefselmassage indirect worden beïnvloed. Een bindweefselmassage laat je voelen wat er onderhuids bij je leeft.

Onderhuids borrelt er iets, maar ik kan er niet bij.  Niet zonder hulp in ieder geval.

 

Voetreflexzonemassage (ook wel voetreflexologie genoemd)
De grondslag voor een voetreflexzonemassage is dat lichaamsdelen en organen, als zones, zijn terug te vinden op de voeten. De gesteldheid van de voeten weerspiegelt daarmee de algehele gesteldheid van een persoon. Bij een voetreflexzonemassage wordt het hele lichaam als het ware, indirect, aangeraakt. De voetreflexzonemassage is een uitnodiging om, via jouw voeten, de aandacht te richten op wat er op dit moment in jou speelt. Bij een voetreflexzonemassage kan, gemakkelijk zittende, kleding worden aangehouden.

Alles voelt voor mij zo zwaar. Ik heb vaak buikpijn en een opgeblazen gevoel. Ik kan wel wat lichtvoetigheid gebruiken.

 

Psoasmassage
De psoasspier wordt ook wel de spier van de ziel genoemd. De psoasspier ligt diep in het menselijk lichaam. Deze kernspier loopt vanaf de onderste borstwervel naar de binnenkant van het bovenbeen. De psoas zorgt ervoor dat het heiligbeen en sacro-iliacale (SI)-gewricht in balans blijven. Met name deze spier reageert bij schrik en zorgt dat je kunt vechten of vluchten. De psoas helpt dus om bij bedreiging te overleven. Bij stress is de psoas vaak gespannen. Omdat de psoas het bovenlichaam met het onderlichaam verbindt vormt deze spier ook de belichaming van de verbinding tussen het aardse en het hemelse, ofwel lichaam en ziel.

 

Polariteitsmassage
Ieder lichaam bestaat uit tegenpolen, een opwaartse pool en een neerwaartse pool. Tussen deze polen of polariteiten stroomt (levens)energie. Deze energie is vaak te voelen op de zeven hoofdenergieknooppunten of chakra’s. Doordat de chakra’s tijdens deze massage worden aangeraakt kan je je bewust worden van jouw energiestroom op dat moment.

Mijn energie zit hoog in mijn lijf.  Ik vergeet soms bijna dat ik benen heb. Ik laat me makkelijk meevoeren in een zee van gedachten. Dit geeft onrust. Ik merk dat ik behoefte heb om wat steviger om mijn benen te staan.

 

Holistic Pulsing
Bij Holistic Pulsing wordt jouw lichaam ritmisch bewogen. Ieder lichaam heeft een eigen ritme waarin het prettig schudt. Vanuit dit ritme wordt de beweging vergroot en kleiner gemaakt. Verder wordt er gestrekt en kan de schudrichting veranderen. De zachte, constante pulsbeweging nodigt uit om te voelen wat jou, nu, beweegt. Tijdens het pulsen kan, gemakkelijk zittende, kleding worden aangehouden.
 

Door mijn ziekte weet ik precies wat ik niet meer kan. Tijdens een pulssessie ervaar ik juist dat mijn hele lichaam soepel mee beweegt. Wat is dat fijn om te voelen.

 

Klik hier om een indruk te krijgen van de massagetherapeut van Indruk massages.

Contactinformatie en informatie over tarieven vind je hier.