Wat doet holistische massagetherapie voor jou?

Massagetherapie is geschikt in uiteenlopende situaties, bijvoorbeeld:
– als je onrust ervaart in jouw leven,
– als je wilt onderzoeken wat je echt raakt en wat je wilt in je leven;
– bij pijn en aanhoudende spierspanning of gewrichtsklachten,
– bij chronische klachten,
– als je emoties opkropt,
– bij stress en burn-out klachten,
– als je herstelt van een ziekte,
– tussen of na de behandelingen bij kanker,
– na verlies van een naaste,
– bij slaapproblemen,
– bij een vermoeid of onbestemd gevoel,
– als je moeite hebt contact te maken met je lichaam en met je gevoelens,
– ook als je geen klacht hebt kan massagetherapie rust en meer energie geven.

Waarschuwingssignalen

Bij massagetherapie is de wijsheid van het lichaam de ingang tot bewustwording. Bij Indruk massages wordt pijn niet weggemasseerd. Pijn en andere symptomen worden gezien als waarschuwingssignalen. Signalen die te maken hebben met ons innerlijk leven. Tijdens een  massagetherapiesessie kan je deze signalen bewust ervaren. Er wordt gekeken welke rol het symptoom speelt in jouw leven en wat het symptoom jou vertelt.

 

Ruimte voor verandering

Patronen en verdedigingsmechanismen zetten zich vast in je lichaam. Door je hiervan bewust te worden ontstaat er ruimte voor verandering. Massagetherapie begeleidt je bij het contact maken met wat je voelt. De massagetherapeut ondersteunt je bij het aandachtig voelen. Door dit zelfonderzoek kun je je bewust worden van wat er in je leven speelt en wat dit met je doet. Aandacht geven aan de signalen vanuit je lichaam werkt helend.

‘Het lichaam heeft een eigen taal die slechts één persoon kan leren verstaan. Dat ben jezelf.’

 

Holistische massagetherapie

Bij Indruk massages ontvang je een massage vanuit een holistische visie. Lichaam en geest functioneren vanuit deze visie niet afzonderlijk, maar drukken hetzelfde uit. Een massage beïnvloedt zo niet alleen het lichaam, maar ook de geest. Daarnaast hebben sociale, emotionele en spirituele aspecten invloed op jou en daarmee op de massage. Vanuit een holistische visie beïnvloeden al deze aspecten elkaar over en weer.

 

Voor wie?

Massagetherapie is geschikt voor iedereen van alle leeftijden. Naast spier- en gewrichtsklachten kun je hierbij ook denken aan ongemakken als hoofdpijn, spijsverteringsklachten, stress, burn-out en slapeloosheid. Massagetherapie heeft ook een preventieve werking. Wetenschappelijk onderzoek heeft inmiddels ruimschoots aangetoond dat aanraking een belangrijke rol speelt voor het welbevinden van de mens. Het bevordert de gezondheid, verhoogt de kwaliteit van het leven en kan daar zelfs een aantal jaren aan toevoegen. Massagetherapie in ziekenhuizen blijkt een sneller herstel tot gevolg te hebben. Ook in verzorgingshuizen en zelfs hospices blijkt het een waardevolle bijdrage te leveren aan het welzijn in de laatste periode van het leven. Kortom, liefdevolle aanraking is van fundamenteel belang voor de mens in alle fasen van het leven. En waar massage spieren ontspant en versoepelt, kan Holos massagetherapie bewustwording en inzicht geven. Bovendien maakt de aandachtige manier van aanraken en aanwezig zijn van de therapeut bij het proces van de cliënt, dat de cliënt zich thuis kan voelen komen in zijn lichaam.

(Bron: Holos, academie voor Massagetherapie)

 

Benieuwd naar de werkwijze van Indruk massages? Kijk dan hier. 

Contactinformatie en informatie over tarieven vind je hier.