Wat doet massagetherapie voor jou?

Massagetherapie is geschikt in uiteenlopende situaties, bijvoorbeeld: als je onrust ervaart in jouw leven. Bij pijn en aanhoudende spierspanning of gewrichtsklachten. Bij chronische klachten, zoals reuma, psoriasis en andere auto-immuunziekten. Als je emoties opkropt. Bij stress en burn-out klachten. Als je herstelt van een ziekte. Bij klachten na corona. Tussen of na de behandelingen bij kanker. Na verlies van een naaste. Bij slaapproblemen. Bij een vermoeid of onbestemd gevoel. Als je moeilijk contact maakt met je lichaam en met je gevoelens. Als jij je niet wilt laten leiden door gedachten of emoties of als je aanraking door anderen lastig vindt om te verdragen.    

Signalen

Bij Indruk massages zien we pijn en andere symptomen als waarschuwingssignalen.  Tijdens een  massagetherapiesessie kan je deze signalen bewust ervaren. We kijken welke rol het signaal speelt in jouw leven en wat het jou vertelt.

Ruimte voor verandering

Patronen en verdedigingsmechanismen zetten zich vast in je lichaam. Door je hiervan bewust te worden ontstaat er ruimte voor verandering. De massagetherapeut begeleidt je bij het contact maken met wat je voelt.  Aandacht geven aan de signalen vanuit je lichaam werkt helend.

Bekijk hier het filmpje met een uitleg over Holos massagetherapie. Holos is de opleiding waar massagetherapeut Marcel Snippe zijn opleiding volgde.

Voor wie?

Massagetherapie is geschikt voor iedereen van alle leeftijden. Naast spier- en gewrichtsklachten kun je hierbij ook denken aan ongemakken als hoofdpijn, spijsverteringsklachten, stress, burn-out en slapeloosheid. Massagetherapie heeft ook een preventieve werking. Wetenschappelijk onderzoek heeft inmiddels ruimschoots aangetoond dat aanraking een belangrijke rol speelt voor het welbevinden van de mens. Het bevordert de gezondheid, verhoogt de kwaliteit van het leven en kan daar zelfs een aantal jaren aan toevoegen. Massagetherapie in ziekenhuizen blijkt een sneller herstel tot gevolg te hebben.

Ook in verzorgingshuizen en zelfs hospices blijkt het een waardevolle bijdrage te leveren aan het welzijn in de laatste periode van het leven. Kortom, liefdevolle aanraking is van fundamenteel belang voor de mens in alle fasen van het leven. En waar massage spieren ontspant en versoepelt, kan Holos massagetherapie bewustwording en inzicht geven. Bovendien maakt de aandachtige manier van aanraken en aanwezig zijn van de therapeut bij het proces van de cliënt, dat de cliënt zich thuis kan voelen komen in zijn lichaam.

(Bron: Holos, academie voor Massagetherapie)

Benieuwd naar de werkwijze van Indruk massages? Kijk dan hier. 

Contactinformatie en informatie over tarieven vind je hier.