Lomi lomi massage

Lomi lomi is een Hawaïaanse, dynamische vorm van lichaamswerk. Bij lomi lomi wordt jouw gehele lichaam met zowel onderarmen als handen en een ruime hoeveelheid olie gemasseerd. De strijkingen voelen aan als meevoeren op de golven. In een vloeiend ritme met afwisselingen in het tempo. Je wordt uitgenodigd om je over te geven aan dit ritme. Waarbij alles dat er speelt in jouw leven kan meebewegen.

Lomi lomi is holistisch lichaamswerk vanuit de oude spirituele connectie van de Hawaïaanse bevolking met hun voorouders, het land en de levensadem. Een lomi lomi massage werkt op fysiek, emotioneel en spiritueel niveau. Bij lomi lomi spelen rituelen, chants (oli) en gebed (pule) een belangrijk rol. De kern van lomi lomi is Aloha, onvoorwaardelijke liefde. Via hã ofwel de levensadem staat alles en iedereen met elkaar in verbinding.

Vaak bestaat een lomi lomi sessie uit vloeiende, ritmische bewegingen. Maar dit lichaamswerk kent ook diepe mobilisaties en strekkingen van het gehele lichaam. Met speciale aandacht voor het skelet en de gewrichten. Het skelet is zelfs heilig voor de Hawaïanen, omdat onze fysieke en energetische kracht hier ligt.

Bonewashing is een specifieke vorm van lichaamswerk die gericht is op het beenvlies, ofwel periost, rond onze botten. Elk bot heeft in Hawaii een naam, betekenis en fysieke en energetische ingang voor heling. Daarnaast bevat de hele ruggenwervel hersenvocht (of ruggenmergvocht) dat heilig is voor de Hawaiianen. Bonewashing is een ritueel waarbij alle botten van pilikia (problemen) worden gezuiverd.

Ook onze buik vormt bij lomi lomi een belangrijke plek, als centrum voor intuïtie, emoties en ons afweersysteem.

Lomi lomi Tempelstijl

Marcel leerde lomi lomi van Ricardo Balkhoven. Ricardo studeerde bij leerlingen van de grondlegger Abraham Kawaii. Deze lomi lomi stroming heet Tempelstijl en is een vorm van Kahuna bodywork, een oude holistische en sjamanistische vorm van heling vanuit Polynesië.

Een lomi lomi sessie duurt 90, 105 of 120 minuten, inclusief voor- en nagesprek. Kijk hier voor de tarieven.